kids
Jeg har en drøm om at vi ALLE var bedre på å se, bry oss om og kjenne på ansvaret for at alle barn og unge og deres familier i nærmiljøet lever godt. Hvor fokuset er litt mindre på hva vi selv vil ha og trenger, og mer på hvem rundt oss som trenger det mer- noen svake, noen slitne, noen syke, noen som strever eller noen bittesmå…

Jeg har en drøm om at vi ALLE tør å si ifra mer når vi ser urettferdighet og stå opp for de svake i blant oss. Det finnes alltid noen som trenger noe rundt oss. Om ikke alt kan ses, så kan det føles. Lytt og stol på magefølelsen vi får, og tørre å gjøre noe med det vi kjenner på.

Jeg har en drøm om at vi ALLE investerer like mye i å bli et godt medmenneske som man investerer i andre store mål og drømmer vi har. Som å bli artist, idrettsstjerne, politiker, rike eller andre bragder.

Jeg har en drøm at ALLE barn i dag skal bli fremtidige voksne som kan se tilbake på gode og vakre barndomsminner. De minnene er med i ryggsekken for evig. ALLE skulle ha bidratt til at barn som har voksne rundt seg som ikke har ressurser til å skape disse minnene, får slike minner. Barna vokser uskyldige opp i et nærmiljø og lever de livene de har så godt de kan. Sårbare voksne og barn spør sjeldent om hjelp, derfor må ALLE med styrke og ressurser i seg selv, bry seg og hjelpe til.

Jeg har en drøm om at vi ALLE skulle visst hvor lite som skal til for at man kan gjøre noe godt for noen. Man trenger ikke en mastergrad for å bry seg… det er noe vi har i oss – alle og enhver… ALLE kan vi gi noe av det vi har fra før, ALLE har vi egentlig litt tid til overs, ALLE vet vi hvordan vi gir en klem, gir et smil eller sender gode blikk som viser at man bryr seg.

Jeg har en drøm om at vi ALLE kan gjøre noe for andre uten at man nødvendigvis skal ha noe tilbake. Det finnes vel ikke en bedre følelse enn å være med på å gjøre en forskjell til at noe blir bedre for noen…?

Jeg har en drøm om at vi ALLE ser vår plikt som voksne å beskytte ALLE barn og deres familier. Mange barn lever med voksne som trenger støtte til å klare å beskytte sine barn. Ikke bare støtte fra egen familie og fra hjelpeapparatet, men også fra nabolaget, vennekrets og andre arenaer hvor barna og familien er representert. Hvor man ikke dømmer eller snakker om, men snakker med, bry seg om og gir en hjelpende hånd!

Jeg har en drøm, jeg har en tro og et stort håp om at det finnes mange engler der ute som kan være betydningsfull for noen, men englene må kanskje vekkes for å skjønne det selv!? Så våkn opp ALLE verdifulle engler der ute! Mange rundt om i nærmiljøet trenger nettopp DEG med på laget for at hverdagen blir litt enklere, og livet blir lettere å leve!

Dette er min drøm… Det er ikke en klage til noen, eller en gitt pekefinger til noen.. bare en drøm… Det koster lite å drømme og tenke stort… Og drømmer har vel gått i oppfyllelse før?? 

Anna Liljefjell
Helsesøster