eye
Denne teksten er sendt inn til Zuna av Kristin Norenberg. Ønsker du å få publisert din tekst på Zuna? Send meg en e-post.

Er du en tankeleser?

Jeg har fått mange eksempler i det siste på at vi tror at tankelesning er en selvfølgelighet. Er det det? Kan vi lese andres tanker? Er du en tankeleser?

Temaet dukket opp etter min lille «opptreden» på God morgen Norge hvor jeg var frustrert over at boken min, Balansekvinnen, ikke ble nevnt. Mange av kommentarene som har kommet inn i ettertid har nevnt at det er utrolig hvordan jeg kunne se ut som om alt var under full kontroll, være avslappet og rolig, mens jeg innvendig var både frustrert og fortvilet.

At det er rart hvordan vi selv opplever ting helt annerledes enn omverdenen.

Tanker, følelser og kroppsspråk

Det er jo sånn at vi tenker omtrent 70.000 tanker i døgnet. Som på en internasjonal flyplass tar tankene av og lander absolutt hele tiden. Tankene fører til følelser som manifesterer seg i kroppen, gjennom pust, blodomløp, holdning, gange, blikk, ansiktsmuskler også videre. Tenker vi lyse og glade tanker får vi energi og gode følelser, vi puster dypere, ser mer opp, har mer farge og er mer symmetriske i ansiktet. Omvendt med bekymringer og negative tanker.

Tanker og ord påvirker dermed kroppen og kroppsspråket vårt. Og når vi snakker med en annen eller ser et program på TV, så hører vi ordene og observerer kroppsspråket og stemmen eller toneleiet, og tror at vi får med oss hele bildet. Men gjør vi det?

Problemet er at kroppsspråket er veldig individuelt. Noen har et tydelig kroppsspråk, men andre har det ikke. Dermed er det ikke like lett å tyde, med mindre vi er bevisste og har et trenet blikk.

En annen ting er at mange av oss har god trening på å legge lokk på følelsene våre. Vi holder tilbake og gjør «gode miner til slett spill…»

Alle har paranormale evner

Likevel tror vi at vi kan lese andres tanker og at andre kan lese våre. Vi tar det som en selvfølge at alle går rundt med paranormale evner.

Og ikke nok med at vi tror vi forstår den ordløse kommunikasjonen ved å tolke andre mennesker, men også at partner eller sjefen eller gode venninner skal forstå akkurat hvordan vi har det uten at vi har sagt et ord. «De kjenner meg jo så godt …»

Spesielt gjelder dette partneren, at han skjønner hva vi tenker og ønsker i enhver situasjon. I alle fall burde han forstått hva jeg mente uten at jeg trengte å si noe.

Du har kanskje blitt skuffet fordi du ønsket deg noe til jul som du ikke fikk. Eller du fikk noe annet enn det du ville ha. Vedkommende ville nok gjerne gi deg det du ønsket deg, men så lenge du ikke har gitt klar beskjed, så tolker han hva du tenker og føler ut fra seg selv og sine egne behov.

Ja, kommunikasjon kan lett blir vanskelig fordi vi hele tiden tolker verden rundt oss, gjennom våre egne og helt personlige filtre – og ingen er tankeleser. Eller??

Den 6. sans

I visse situasjoner kan vi kanskje fornemme noe, men i vår travle hverdag hopper vi videre uten å ta oss tid til å legge vekt på eller lytte til denne fornemmelsen.

I min verden er denne fornemmelsen selve nøkkelen.

Som kjent har vi fem sanser: Syn, hørsel, følelser, smak- og luktesans. I tillegg har vi den 6. sansen som er intuisjonen vår. Den indre stemmen. Jeg kaller den også vår beste venn og rådgiver. Den kreative delen. Vi kan ikke resonnere eller analysere oss frem til vår 6. sans.

Den bare kommer med innspill og innsikt. Ut av det blå.

For å oppleve dette må vi være «tunet inn» her og nå, til stede og med indre ro.

Problemet er jo at det er en mangelvare for mange i dagens travelhet. Vi er også oppdratt til å høre mer på andre enn på vår indre stemme, og så er vi i gang med «tolketjenesten» igjen.

En evig runddans. I paranormal superfart…

———————-

norenbergKristin A. Norenberg er forfatter av boken Balansekvinnen. Hun er en etterspurt veileder og coach innen personlig utvikling, kurs og foredragsholder.

Med bakgrunn som toppleder i næringslivet, og sertifisert NLP coach, medium og healer, har Kristin en uvanlig kombinasjon og utgangspunkt for sitt virke.

Les mer på http://norenberg.com/

Følg «Kristin Norenberg – BalanseCoach» på Facebook