vannlilje
1. Vær uklanderlig med ditt ord

Snakk med integritet. Si bare det du mener. Unngå å bruke ord til å snakke negativt om deg selv eller å sladre om andre. Bruk kraften i ordet ditt i retning av sannhet og kjærlighet.

2. Ikke ta noe personlig.
Ingenting andre gjør er på grunn av deg. Hva andre sier og gjør er en projeksjon av deres egen virkelighet, deres egen drøm. Når du er immun mot andres meninger og handlinger, vil du ikke bli offer for unødig lidelse.

3. Ikke nøy deg med antagelser.
Finn mot til å stille spørsmål og å uttrykke hva du virkelig ønsker. Kommuniser med andre så klart du kan for å unngå misforståelser, negativitet og drama. Med bare denne ene leveregelen, kan du forandre hele livet ditt.

4. Gjør alltid ditt beste.
Ditt beste kommer til å endre seg fra øyeblikk til øyeblikk, det vil være annerledes når du er frisk enn når du er syk. Under enhver omstendighet; bare gjør ditt beste, og du vil unngå å dømme deg selv, plage deg selv og å bli fanget i en tilstand av anger.

– Don Miguel Ruiz i boken De fire leveregler