ameditekIfølge hinduistisk mytologi var det for lenge siden slik at alle mennesker var guder. Men menneskene misbrukte sin guddommelighet i så stor grad at Brahma, som var sjefsguden, bestemte seg for å ta fra dem guddommeligheten og gjemme den slik at de aldri ville finne den igjen. Så Brahma samlet sammen et råd av store guder, for å finne ut hvor de skulle gjemme guddommeligheten.

“La oss gjemme den dypt ned i jorda” sa en av dem.

Men Brahma svarte, “Nei, de kommer bare til å grave seg ned i jorda og finne den.”

En annen gud forslo at de skulle gjemme den i havet.

Men Brahma svarte, “Nei, de kommer til å lære seg og dykke ned i havet og finne den.”

En forslo at de skulle gjemme den på den høyeste fjelltoppen.

Men igjen svarte Brahma, “Nei, de kommer til å klatre til topps på alle fjelltoppene på jakt etter sin egen guddommelighet”

Da ga gudene i rådet opp og sa “Vi aner ikke hvor vi skal gjemme den, for det finnes ikke et sted på jorda eller i sjøen som mennesker ikke til slutt vil finne fram til.”

Brahma tenkte seg lenge om før han svarte: “Nå vet jeg hva vi må gjøre. Vi må gjemme guddommeligheten langt inne i menneskene selv, for det er det eneste stedet de aldri vil finne på å lete.”

Alle gudene var enige om at det var det perfekte gjemmested, og det ble som Brahma sa.

Siden den gang har menneskene lett over hele jorda mens de har gravd, dykket, klatret og utforsket hver krok på leting etter noe som hele tiden har vært gjemt i deres indre.

– Forfatter ukjent