1152770_85285776 
Jeg tror de aller fleste av oss har en viss grad av usikkerhet i oss. I hvilken grad vi føler usikkerheten og lar oss styre av den, har betydning for hvordan våre liv utfolder seg.

Dersom jeg ikke tør å ta kontakt med et annet menneske, prøve en hobby jeg har lyst til å prøve, søke en jobb jeg ønsker meg eller stå fram med mine idéer og forslag – så vil jeg aldri oppleve at de drømmene jeg har for livet mitt går i oppfyllelse. Jeg stenger av for mange muligheter.

Vi går ofte glipp av positive opplevelser og erfaringer,  fordi vi er redd for avvisning, kritikk og å mislykkes. Vi er redd for dette fordi vi velger å se det som et hardt slag for selvfølelsen!  Ofte er det bare en liten endring i tankene rundt og forståelsen for livet som skal til for å mobilisere ny styrke og pågangsmot.  

Når jeg opplever en avvisning, tar jeg det ikke lenger personlig. Istedet ser jeg på det som et svar fra livet – “Nei, det er ikke dette du skal nå.”

Det er ikke et signal på at jeg skal gi opp, at alt er nytteløst, at jeg er en fiasko eller at jeg aldri kommer til å leve det livet jeg ønsker meg! Det er et signal om at jeg må trekke pusten, åpne meg for muligheter som jeg enda ikke har sett for meg. Jeg må kjenne etter hva det er jeg virkelig ønsker,

– og banke på nye dører og snu på flere steiner.

Vi må  ikke stenge av for alt det livet kan by på. Den sikreste måten å gjøre dette på er ved å insistere på at vi bare kan bli lykkelig med DEN ene personen, at vi ikke kan gi oss før vi får nøyaktig DEN jobben, eller aldri bli lykkelige før vi bor på DET stedet (eller hvilken som helst forestilling du har om hva som skal til for at du skal kunne bli lykkelig)

Først og fremst må du våge å  kaste seg ut i det – du må ta kontakt med DEN personen, søke DEN jobben eller prøve å flytte til DET stedet. Hvis du ikke spør – er svaret alltid nei!

Men hva om svaret er nei, da?

Ikke ta det personlig eller konkluder med at du er en fiasko, en taper og at livet ditt er et eneste stort nederlag! Trekk istedet pusten dypt og se for deg at det er livet som rister på hodet og sier “det er ikke det du skal.” Se på det som en oppfordring til å tenke nytt!

Se på det som en mulighet til å gi slipp på dine fastlåste forestillinger og å åpne deg for nye muligheter. Motstand er ingen avvisning av deg som person og trenger ikke å gjøre deg deprimert. Det kan være en fantastisk mulighet til  å akseptere avslag og kritikk – som gjør at du neste gang ikke nøler like lenge før du banker på en dør eller snur på en stein.

Har du sendt null jobbsøknader på jobben du ønsker deg – så vet du at svaret er nei. De kommer ikke til å ringe deg og tilby deg jobben, når de ikke en gang vet at du eksisterer.

Har du derimot sendt hundre  jobbsøknader til en  jobb du ønsker deg uten å få svar – så kan det vært klokt å slutte å stange hodet i veggen. Kanskje er det en liten stemme som forsøker å pirke deg på skuldra å si “Ser du den døra der borte? Jeg vet det ikke var den døren du hadde sett for deg at du skulle gå gjennom, men vi har banket på denne hundre ganger nå. Hva om vi åpner opp for å prøve en annen?”

Har du initiert kontakt med jenta du er forelsket i null ganger? Hvis du ikke banker på, er det lite sannsynlig at noen vil svare.

Har du initiert kontakt med henne hundre ganger uten å få responsen du ønsker deg ? Da er det på tide å gi slipp – og åpne opp for å gi deg selv en sjanse til å møte en av de resterende 7 milliarder mennesker der ute!

Når vi ikke spør, får vi aldri svar. Når vi spør, ja, da får vi noen ganger nei.

Våg allikevel å banke på flere dører. Snu på flere steiner.

Og vær forberedt på at muligheter du selv aldri en gang har tenkt på vil åpenbare seg for deg!