…i ditt eget liv?

I den senere tid  har jeg reflektert over i hvor stor grad min egen sinnstemning faktisk preger hva jeg føler, hvordan jeg føler meg i mine relasjoner, hvilke situasjoner jeg møter og selve livsopplevelsen min. I løpet av livet har jeg opplevd å havne i både positive og negative spiraler, og er blitt bedre på å identifisere når jeg er i ferd med å gå inn i en spiral av negative erfaringer, dårlig humør, dårlig kvalitet på mine relasjoner og en generelt negativ livsopplevelse.

Da vet jeg at jeg må ta tak og minne meg selv på at livet er for kort og verdifullt til å bli sugd inn i denne destruktive spiralen!  Jeg vil ikke kaste bort mer tid enn nødvendig på å føle meg frustrert, bekymret og uten gnist.

Vi har en tendens til å ta livet for gitt – å tenke at livet er langt og hverdagene noe vi sliter oss gjennom for å overleve til ferien. Sannheten er at vi ikke vet noe om hvor lang tid vi har og at det uansett er flest av hverdagene.  Dersom vi visste at vår mulighet til å leve et godt og verdig liv på jorda ville være over i morgen – så ville nok de fleste ønske at vi ikke bare motvillig aksepterte det livet vi fikk, men rett og slett våge å forelske oss i det!

Du har kanskje opplevd å være lykkelig forelsket – du føler deg yr av glede, elsket, ønsket og forventningsfull. Alle små bekymringer virker betydningsløse, og alle sanseinntrykk blir forsterket fordi man blir mer våken og alert. Enten du skjønner hva jeg snakker om eller du aldri har opplevd dette, så skal du vite at det er mulig å føle en slik kjærlighet også til selve livet – uten å prosjisere alt over på et annet menneske. Mange forteller om lignende følelser etter andre dramatiske og omveltende opplevelser som å bli forelder, overleve en ulykke eller se et annet menneskes liv ta slutt.

Evnen til å tenke positivt er en av de viktigste egenskapene vi kan ha for å leve et godt liv. Men mange opplever det som en stor utfordring, og føler seg faktisk verre når de ikke greier å oppnå dette. For de med tendens til tungsinn og et negativt syn på tilværelsen, så trenger positiv tankegang næring! Den trenger omstendigheter, tilbakemeldinger og opplevelser som den kan vokse i. Men det er opp til oss selv å gi det en sjanse – å våge å bli forelsket i vårt eget liv og åpne opp for gode og etterlengtede opplevelser, følelser og opplevelser.

Gå ut i verden med et smil, oppsøk erfaringer, mennesker og omstendigheter som gjør deg godt, lær noe nytt, ta en utfordring, våg å kjenne på de gode forventningene til at livet har mye godt og friskt å by på!

Inni deg vet du nøyaktig hva du selv må gjøre for å vekke til live livsgnisten i nettopp deg. Begynn i dag!