Jeg sendte en gang en tekstmelding til en dame jeg egentlig ikke kjente så godt, men hadde delt ganske mye med over kort tid. Jeg skrev at jeg slet med etterdønninger etter et par vonde opplevelser. Hun svarte: «Jeg er glad for at du deler med meg, kan du ikke sende meg en mail med de gode minnene dine.» Jeg ble i utgangspunktet litt forfjamset og irritert, fordi svaret ikke var som forventet. Morgenen etter sendte jeg omsider mailen med de gode minnene.

I dag forstår jeg at det hun faktisk ba meg om å gjøre, var å se forbi tapet, sorgen og tristheten. Hun ba meg om å fokusere på det jeg bør ta med meg videre i livet. Det var noe jeg ikke klarte å se der og da. I dag ser jeg det klart. I dag smiler jeg når jeg tenker på disse minnene. De gir meg glede. De forteller meg at jeg er heldig som har så mange gode minner. Merkelig nok var det akkurat det den damen sa da vi snakket sammen samme kveld: «Du er heldig. Det er mange som ikke har slike minner.»

Jeg er ikke bare heldig som har slike minner, jeg er også heldig som har slike mennesker i mitt liv.

Anonym.

En hyggelig leser sendte meg denne enkle, men viktige påminnelsen, og ønsket å dele den med dere andre. Har du en historie, en opplevelse som har gitt deg en ny erkjennelse eller et godt minne som du ønsker å dele med oss?   Ta kontakt på post@zuna.no