morningshimmer
Det er tidlig fredag morgen og akkurat nå, og i timene framover,  – vil tusenvis av alarmer og vekkerklokker gå av rundt omkring i Norge. Vi skal møte en ny dag.

Vi skal møte 10.januar 2014

Enda er den så fersk at solen bare såvidt har begynt å lyse over den.

Mon tro hva for en dag dette vil bli? Hva skal vi bruke den til? Hva skal vi fylle den med?

Hvilke tanker gikk gjennom hodet ditt da alarmen gikk av og du innså at det var på tide å starte en ny dag? Var du uthvilt eller fremdeles trøtt? Takknemlig for at det er fredag eller var det likegyldig?

Hva tenkte du da gikk inn på badet og så deg i speilet? Var du vakker? Så du at det var skjønnhet der? Så du kjærlighet der? Så du på deg selv og tenkte «Wow!»

Eller gikk du glipp av det..? Glemte du å ta det med deg ut i dagen?

Så du øynene dine?

Tenkte du på alt de skulle se i løpet av dagen? Slo tanken deg egentlig i det hele tatt- på hvor fantastiske øynene dine er? Tenkte du på hvordan de kan lyse opp hele rommet når du ler, eller på skjønnheten i sårheten når tårene sakte renner ned fra dem når livet blir stort for deg?

Tenkte du i det hele tatt tanken på hvor mange mennesker det finnes der ute som ønsker å bli sett av dine øyne? Som kunne møte blikket ditt, og se seg selv i det? 

Ville du savnet øynene dine om de ikke var der?

Så du nesa di?

Var den for lang eller klumpete eller skjev? Kjente du at du dro pusten gjennom den? Merket du at tok inn selve livet gjennom den? Trakk du pusten godt inn og kjente lukten av morgenkaffe? Tenkte du på at du kanskje ville lukte på blomstene idag? At du kjøpe med deg noen hjem, og se på og lukte på dem hele helgen?

Så du ørene dine?

Sto de litt ut eller var de litt store, eller kanskje helt passe? Kunne du høre med dem? Tenkte du på at du kunne høre menneskene, dyrene, maskinene, bilene, latteren, samtalene, musikken, vinden i trærne, stillheten…?

Tenkte du på at du har et valg?

Så du munnen din?

Smilte du? Så du ditt første kyss i leppene dine, eller ditt siste? Tenkte du på de 9000 smaksløkene på tungen din? Så du munnen din åpne seg og slippe ut ord som kan såre eller helbrede? Som kan formidle kunnskap og idéer og følelser til andre? Tenkte du på at det betyr noe? At ordene som kommer ut gjennom din munn kan utgjøre en forskjell?

Så du hendene dine?

Merket du at de var fulle av energi, av liv? Tenkte du på at når hendene dine stryker et annet menneskets hud, så utskilles hormonet oxytosin –  omsorgshormonet som gjør at vi blir mer avslappet, mindre kritiske og mindre aggressive. Tenkte du på det? Visste du det? Forandrer det noe?

Kunne du føre hendene opp mot pannen og massere ditt eget hårfeste?

Og hvis du gjorde det : tenkte du på det fabelaktige maskineriet som er på innsiden? Din mest verdifulle ressurs! Tenkte du noen sinne på mulighetene som ligger i den omlag 1350 grams tunge massen som er din hjerne?

Wow…

Hvilke signaler sendte du deg selv? Tenkte du at du er et fantastisk levende og unikt menneske med muligheter som vi bare såvidt kan begynne å pirke borti fredag morgen den 10.januar 2014? Tenkte du på alt du kunne bruke øynene, nesa, ørene, munnen din, hendene dine til?

Pusset du tennene mens du tenkte på den fantastiske kroppen din som du kunne stå der, lene seg framover, sette seg ned, gå videre…

Tenkte du på de mange millionene hjerteceller som trekker seg sammen for hvert slag som hjertet ditt slår – omlag 80 ganger i minuttet? Hvor mange trofaste slag vil det slå i løpet av denne fredagen..?

Hva kunne du tenke deg å bruke dagen til?

Hva kunne du oppsøke eller stoppe opp ved og se på med nye øyne i dag?

Kunne du tenke deg å stoppe opp, bare av og til i løpet av dagen,  og holde fokus på pusten din?

Hvor mange smil kan du tenke deg å sende ut? Hvilke ord?

Vil du lytte?

Vil du berøre menneskene som du omgås i dag?

Vil du se om du kan se noe kjent – et gjenkjennelig glimt i øynene til andre mennesker, også til de du aldri før har sett?

Vil du hate kroppen din – eller vil du takke den? Vil du tenke på at den bærer deg gjennom dagen, eller på appelsinhuden bak lårene? Vil du følge bevegelsene dine i løpet av dagen – legge merke til føttene, armene, hendene dine… bare for i dag?

Visste du at denne dagen står foran deg – til din disposisjon?  Og at den er full av utfordringer som kan bli sett på som muligheter? Visste du at du er et mirakel og at du kan velge å utnytte alle mulighetene som livet har gitt deg, som kroppen din gir deg? Og at du kan danse gjennom dagen?

Kanskje har vi bare denne dagen. Kanskje har vi tusen fler…?

Men dette har du nå – dagen i dag. Sansene dine og den utrolige kroppen. Pusten din, hjertet ditt og den fantastiske hjernen. Og verden står til din disposisjon.

Om du kan begripe det, så vil det alltid være nok. Bare det å være levende er alltid nok.

Zuna ønsker deg en fantastisk fredag!

 

«A miracle happened – another day of life» -Paulo Coelho