Denne historien påstås å være sann, og i mine øyne altfor søt til å ikke deles. Håper dere er enige.

Dette skjedde for flere år siden i operahuset i Paris. Det hadde blitt annonsert at en berømt sanger skulle opptre , og billettene gikk som varmt hvetebrød. Da kvelden kom var faktisk konserthuset helt fullt og alle billettene utsolgt.

Følelsen av forventning og spenning dirret i luften da noen kom på scenen og annonserte at: “Mine damer og herrer, tusen takk for deres entusiastiske støtte! Jeg beklager på det sterkeste at vi på grunn av plutselig sykdom må meddele at mannen som dere har alle kommet for å høre ikke vil kunne opptre i kveld.  Vi har imidlertig funnet en passende reserve som vi håper vil gi dere en opplevelse lik den dere er kommet for. “

Publikum stønnet i skuffelse og hørte ikke en gang etter da reservens navn ble kunngjort. Stemningen var snudd fra forventning til frustrasjon.

Reserven ga forestillingen alt han hadde. Da han var ferdig å opptre ble han allikevel ikke møtt med annet  enn ubehagelig stillhet. Ingen applauderte. Men så kunne man høre at noen skjedde oppe fra balkongen. Plutselig så man en liten gutt reise seg opp og rope: “Pappa, jeg synes du var fantastisk!”

Publikum brøt da ut i en tordnende applaus.

Vi har alle behov for mennesker i livet som av og til er villige til reise seg opp, i mengden av misnøye og frustrasjon, og rope: “Jeg synes du er fantastisk!”