I dag vil jeg gjenfortelle en historie skrevet av George Reavis som heter Dyreskolen. Denne historien ble skrevet da Reavis var assisterende inspektør ved Cincinnati offentlige skole i på 1940-tallet. Innholdet er offentlig eiendom og kan kopieres, duplisere og distribueres fritt. Fritt oversatt av Zuna.

Det var en gang en gruppe dyr som bestemte seg for at de måtte gjøre noe heltemodig for å møte utfordringene i en “ny verden”, og bestemte seg for å starte en skole. De hadde bestemt seg for en læreplan og et pensum bestående av løping, klatring, svømming og flyging. For å gjøre det enklere å administrere skolen og holde seg til læreplanen, tok alle dyrene alle fag.

Anden var utmerket i svømming. Faktisk var hun bedre enn læreren! Men hun greide såvidt å bestå i flygning og var veldig dårlig i løping. Siden hun ble liggende etter klassen i faget løping, måtte hun bli igjen etter skolen for ekstraundervisning, og det ble også bestemt at han skulle bruke mindre tid på favorittfaget svømming for å fokusere på å bli en bedre løper. Dette holdt de på med til svømmehuden under føttene hennes var svært slitt, og hun bare var gjennomsnittlig god i svømming. Men gjennomsnittlig var akseptabelt i skolen så ingen bekymret seg for det, bortsett fra anden selv.

Ved starten av året var kaninen klassens beste i løping, men endte opp med et nervøst sammenbrudd og psykiske problemer fordi presset for å holde tritt med klassen i faget svømming ble for mye for han.

Ekornet var utmerket i klatring helt til han utviklet voldsom frustrasjon i flygetimene der læreren hans fikk ham til å starte fra bunnen av i stedet for på toppen av trekrona. Han ble også mye plaget av leggkramper på grunn av overanstrengelse, og endte opp med karakteren  C i klatring og D i løping.

Ørnen var et problembarn som krevde streng dispilin. I klatretimene var han raskere enn alle de andre til toppen av treet, men insisterte på å bruke sin egen metode for å komme dit.

Ved utgangen av året var det en abnormal ål som kunne svømme godt og også løpe noe, klatre og fly litt som hadde det beste gjennomsnittet i klassen.

Præriehundene nektet å delta i undervisningen ved skolen og prøvde også å slippe unna skatter og avgifter fordi administrasjonen ikke ville legge graving og nedgraving til læreplanen. De underviste sine egne barn med hjelp av en grevling og sluttet seg senere til jordrottene som hadde startet en vellykket privat skole.

Jeg avslutter med et sitat av Albert Einstein og et svært severdig YouTube-klipp av en Ted talk gitt av Sir Ken Robinson.

“Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

Er vi et samfunn som er flinke til å verdsette og respektere ulikheter og unike talenter? Hva har hjulpet deg i å oppdage og videreutvikle dine sterkeste sider?

Les også: Hva vil andre tenke?