1193151_45503879

Skrevet av Joe Gracia. Til norsk av Zuna.

Forestill deg at du er på flyplassen. Mens du venter på å boarde flyet kjenner du deg litt sulten, og legger merke til en kiosk som selger dine favorittkjeks. Du kjøper en pakke, legger de i bagen din og ser deg om etter et sted hvor du kan sette deg ned og nyte kjeksene. Til slutt finner du en ledig plass ved siden av en ukjent mann og setter deg ned. Du strekker deg ned i bagen og henter ut esken med kjeks.

Mens du gjør dette merker du at mannen ved siden av deg  begynner å stirre intenst på deg. Han stirrer mens du åpner esken og øynene hans følger hånden din som tar ut to kjeks og putter de i munnen. Så strekker han ut hånda, tar en kjeks fra esken din og putter den i munnen! Du blir mer enn bare litt overrasket av dette! Faktisk er du helt tom for ord. Ikke bare tar han en kjeks, men han alternerer med deg! For hver kjeks du tar, så tar han også en.

Hva er ditt umiddelbare inntrykk av denne fyren? Gal? Grådig? Han har jaggu frekkhetens nådegave! Kan du forestille deg ordene du ville bruke for å beskrive denne mannen til dine kollegaer når du treffer dem senere på dagen?

Enn så lenge fortsetter dere begge å spise kjeksene til det bare er en igjen. Til din overraskelse, rekker mannen ut hånda og tar den. Men så gjør han noe uventet. Han knekker kjeksen i to, og gir deg halvparten. Når han har spist opp sin halvpart reiser han seg, og så – uten å si et ord, forlater han stedet.

Du tenker for deg selv “Skjedde dette virkelig?” Du blir sittende der målløs og kjenner at du fortsatt er sulten. Så du går tilbake til kiosken og kjøper en ny pakke med kjeks. Du går tilbake til plassen din, setter deg ned og begynner å åpne din nye kjekspakke. Mens du gjør dette kikker du tilfeldigvis ned i bagen din. Der oppdager du til din store forbauselse den første esken med kjeks – fortsatt uåpnet.

Først da innser du at du hadde gått i den fremmede mannens bag og hentet ut hans kjeks ved en feiltakelse!

Nå – hva synes du om mannen? Generøs ? Tolerant? Du har nettopp opplevd at situasjonen ble snudd på hodet. Du ser ting fra en ny synsvinkel.

Kan det være på tide å endre synspunkt på andre ting?

Bruk den nye forståelsen på andre områder av livet ditt.

Å se ting fra et annet perspektiv kan være svært givende og utviklende.

Vær åpen for at ting ikke alltid er som de ser ut til ved første øyekast.