sadness

En lærer holdt en forelesning om stressmestring da han løftet opp et glass vann og spurte;

“Hvor tungt er dette glasset med vann?”

Forskjellige svar ble foreslått av studentene, alt fra 50 g til 1 kg. Læreren svarte:

“Den absolutte vekten spiller ingen rolle. Alt kommer an på hvor lenge du forsøker å holde det.”

“Hvis jeg holder det i et minutt,  er det uproblematisk. Hvis jeg holder det i en time, vil jeg verke godt i armen. Hvis jeg prøver å holde det hele dagen, vil du til slutt bli nødt til å ringe en ambulanse for meg. Vekta er hele tiden den samme, men jo lenger jeg holder det desto tyngre blir det.”

Han fortsatte: “Sånn er det også med stressmestring. Hvis vi bærer rundt på problemene og bekymringene våre hele tiden, så blir byrdene så tunge å bære at vi ikke vil makte de til slutt. På samme måte som med vannglasset så må vi sette fra oss mentale belastninger, klarne hodet og hvile iblant. Vi må lære å gi slipp på de utfordringene vi har, og ikke klamre oss fast til de hele tiden. Når vi har hvilt, kan vi gjenoppta utfordringene våre.

Når du kommer hjem i kveld. så legg alle problemfylte og belastende tanker fra deg en stund. Ikke ta de med deg til sengs. Du kan plukke dem opp igjen i morgen. Uansett hvilke byrder du bærer på nå, så skriv dem ned eller snakk med en venn om dem. Det vil letne på trykket.

Slapp av, plukk dem opp senere etter at du har fått hvilt deg. Livet er kort. Det er viktig å finne balanse.”