dersom du ønsker å være lykkelig!

Kilde: Purpose Fairy
Til norsk ved Zuna

Her er en liste over 15 ting som kan gjøre livet ditt bedre – om du greier å slutte med de! Vi mennesker holder på med så mange ting som påfører oss smerte, stress og lidelse – og i stedet for å bare la det være, i stedet for å tillate oss selv å være glade og stressfrie – så klamrer vi oss fast til slike ting som om de var nødvendige for vår overlevelse. Men ikke nå lenger! Fra i dag vil vi gi opp alle de tingene som ikke lenger tjener oss, og vi vil være villige til å forandre oss en gang for alle. Er du klar?

1. Gi opp behovet for å alltid ha rett. Mange av oss som holder ikke en gang ut tanken på å ta feil – og ønsker alltid å ha rett – selv om vi står i fare for å ødelegge relasjoner eller påføre oss selv og andre mye smerte. Det er bare ikke verdt det. Når du føler det presserende behovet for å kaste deg inn i en kamp om hvem som har rett og hvem som tar feil, så spør deg selv: “Vil jeg helst ha rett, eller vil jeg være lykkelig? ” Har det egentlig noen betydning om du har rett eller ikke? Er egoet ditt virkelig så stort? Bare trekk på skuldrene og gå videre!

2. Gi opp kontrollbehovet. Vær villig til å gi opp behovet for å alltid kontrollere alt som skjer med deg og rundt deg – situasjoner, hendelser, mennesker etc. Enten det er familiemedlemmer, venner, kolleger, eller bare fremmede du møter på gata – bare la dem være som de er! Tillat alt og alle å være akkurat som de er, og du vil se hvor mye bedre du selv vil føle deg!

“By letting it go it all gets done. The world is won by those who let it go. But when you try and try. The world is beyond winning.” – Lao Tzu

3. Gi opp skyldfordelingen. Gi opp på behovet for å legge skylden på andre for hva du har eller ikke har, for hva du føler eller ikke føler. Slutt å gi bort din indre styrke til andre mennesker og begynn å ta ansvar for ditt eget liv.

4. Gi opp din selvkritiske tankegang. Kjære, vene – hvor mange mennesker ødelegger ikke for seg selv med sin negative, forurensede og repeterende selvødeleggende tankegang? Ikke tro på alt du selv tenker – særlig ikke det som er negativt og nedtrykkende.

“The mind is a superb instrument if used rightly. Used wrongly, however, it becomes very destructive.” Eckhart Tolle

5. Gi opp dine begrensende tanker om hva du kan eller ikke kan gjøre, om hva som er mulig eller umulig. Fra nå av skal du ikke lenger la dine begrensende tanker om hva du får til og ikke, holde deg fast på et sted eller i et liv som du ikke trives med.

“A belief is not an idea held by the mind, it is an idea that holds the mind” – Elly Roselle

6. Gi opp klagingen. Gi opp det konstante behovet for å klage på alle de mange, mange, maaange tingene – folk, situasjoner, hendelser som gjør deg ulykkelig, trist og deprimert. Ingen kan gjøre deg ulykkelig med mindre du tillater det. Det er ikke så mye situasjonene som skaper disse følelsene i deg, men måten du velger å se på de på. Og ikke undervurder kraften i positiv tenkning.

7. Gi opp den kritiske stemmen. Gi opp ditt behov for å kritisere ting, hendelser eller personer som er annerledes enn deg. Vi er alle forskjellige, men samtidig er vi alle like. Vi ønsker alle å være lykkelige, vi ønsker å elske og bli elsket, og vi ønsker alle å bli forstått og akseptert. Du trenger ikke å rettferdiggjøre din egen eksistens ovenfor deg selv eller noen andre, så bare la vær med å føle at du må rakke ned på andre for å forsvare deg selv. Bare slutt. La det vær.

8. Gi opp behovet for å imponere andre. Slutt å prøve så hardt å være noe du ikke er for å få noen til å like deg. Det fungerer ikke på denne måten. I det øyeblikket du slutter å prøve så hardt å være noe som du ikke er, i det øyeblikket du tar av deg masken, i det øyeblikket du godtar deg selv som du virkelig er, vil du finne mennesker som blir dratt mot deg og ønsker å være sammen med deg. Uansett. 

9. Gi opp din motstand mot forandring. Forandring er bra. Forandring vil hjelpe deg å forflytte deg fra A til B. Forandring vil hjelpe deg å gjøre forbedringer i livet ditt, og i livene til de rundt deg. Flyt med i ditt eget liv, omfavne forandringene – ikke motstå dem.

“Follow your bliss and the universe will open doors for you where there were only walls” – Joseph Campbell

[zuna_ads]

10. Gi opp merkelapper. Slutt å sett merkelapp på tingene, menneskene eller hendelser som du ikke forstår eller som er rare og annerledes. Prøv å åpne sinnet ditt, litt etter litt. Den verste form for ignoranse er å avvise noe du ikke vet noe om.

11. Gi opp frykten. Frykt er bare en illusjon, du skapte den. Frykten oppstår og opprettholdes bare i dine tanker.

“The only thing we have to fear, is fear itself.”  – Franklin D. Roosevelt

12. Gi opp unnskyldningene. Du har ikke lenger behov for unnskyldninger. Mange ganger begrenser vi oss selv på grunn av alle unnskyldninger vi bruker. I stedet for å utvikle oss og gå inn for å forbedre oss og våre egne liv, låser vi oss gjennom å  lyve for oss selv og bruke alle slags unnskyldninger – unnskyldninger som 99% av tiden ikke en gang er relevante.

“If it is important to you, you will find a way. If not, you’ll find an excuse”

13. Gi opp fortiden. Jeg vet at det er vanskelig! Spesielt når den ser så mye bedre enn nåtiden og fremtiden ser så skremmende ut! Men du må innse at det nåværende øyeblikket er alt du har og alt du noensinne vil ha. Fortiden som du nå lengter tilbake til- det som du nå drømmer om – den overså du også når den var der! Ikke lur deg selv. Vær til stede i alt du gjør og nyt livet! Livet er tross alt en reise, og ikke et mål. Du kan ha en visjon for hvordan du ønsker at framtiden skal være, og du kan forberede deg på ting fram i tid, men vær alltid tilstede i nuet. 

14. Gi opp identifiseringer. Slutt å identifisere deg med ytre merkelapper, ting og andre mennesker. Dette er et konsept som er vanskelig å forstå for mange, og jeg må innrømme at det var vanskelig også for meg (det er det fortsatt!), men det er ikke umulig. Du blir bedre og bedre på dette med tid og øvelse. I det øyeblikket du kobler deg fra alle ting (og det betyr ikke at du gir opp din kjærlighet til dem – fordi kjærlighet og identifikasjon er to forskjellige ting) vil du oppleve fred, frihet, toleranse og godhet. Du vil komme til et sted hvor du vil kunne forstå uten engang å prøve. Det er en tilstand som ikke kan beskrives med ord.

15. Gi opp forestillingen om at du må leve opp til andre menneskers forventninger. Altfor mange mennesker lever et liv som de ikke føler er deres eget. De lever livet sitt kun med tanke på hva andre mener er best for dem, hva foreldrene mener de bør gjøre, hva venner, fiender og lærere, regjeringen og media mener er best for alle. De ignorerer sin indre stemme. De er så opptatt med å tilfredsstille alle andre og å leve opp til andres forventninger at de sier fra seg førersetet i sitt eget liv. De glemmer hva som gjør dem lykkelige, hva de ønsker, hva de trenger …. og til slutt glemmer de seg selv.

Du har ett liv – det er her akkurat nå – du må leve det, eie det, nyte det og feire det! Ikke kast bort mer tid på ting, mennesker, situasjoner, tankemåter og oppførsel som du vet gjør deg ulykkelig! Lidelse og prøvelser vil oppstå helt uten din hjelp – så du trenger ikke lenger å klamre deg fast til disse 15 punktene!

Hvis ikke det er gode nyheter, så vet ikke jeg!

 Hentet fra: Purpose Fairy
Til norsk ved Zuna