Noen ganger hender det at andre mennesker spør deg “Når er bursdagen din?” Men du kan spørre deg selv et mye mer interessant spørsmål: “Før den dagen som var min bursdag, hvor var jeg da?”

Spør en sky, “Hva er din fødselsdato? Før du ble født, hvor var du?”

Hvis du spør skyen, “Hvor gammel er du? Kan du gi meg din fødselsdato?” kan du lytte dypt og du kan høre et svar…

Du kan forestille deg at skyen blir født. Før den ble født var den vann på havets overflate. Eller den var i elva og ble deretter til damp. Vinden er der også, den hjalp vannet til å bli sky. Skyen kommer ikke fra intet,  det har bare vært en endring i form.

Det er ikke en fødsel av noe ut av ingenting.

Før eller senere vil skyen forandre seg til regn eller snø eller is. Hvis du ser dypt inn i regnet, kan du se skyen. Skyen er ikke tapt, den er forvandlet til regn, og regn er forvandlet til gress, og gresset nærer kua og bli deretter til melk og deretter til iskremen du spiser.

Neste gang du spiser en is, så gi deg selv tid til å se på isen og si: “Hei sky! Deg kjenner jeg igjen!” Ved å gjøre dette viser du innsikt i og forståelse for den virkelige naturen til både iskremen og skyen.

Du kan også se havet, elva, varmen, sola, gresset og kua i iskremen.

Ser du dypt, ser du ikke en reell fødselsdato og du ikke ser en reell dødsdato for skyen. Alt som skjer er at skyen forvandles til regn eller snø.

Det er ingen reell død fordi det alltid er en fortsettelse.

En sky fortsetter i havet, elva og varmen fra solen, og regnet  fortsetter i skyen.

Før den ble født, var skyen allerede der. Så i dag, når du drikker et glass melk eller en kopp te eller spiser en is, så gjør deg selv en tjeneste og lytt til pusten din.

Se dypt inn i teen eller iskremen  og si hei til skyen.

– Thich Nhat Hanh –