1. La nysgjerrigheten drive deg

“Jeg har ikke noe spesielt talent for noe. Jeg er bare lidenskapelig nysgjerrig”

Hva pirrer din nysgjerrighet? Jeg undres over hva som gjør at en person føler at han lykkes, mens en annen oftere opplever å mislykkes. Hva er du mest nysgjerrig på? Jakten på nysgjerrigheten er hemmeligheten til suksess.

 

2. Utholdenhet er en dyd

“Det er ikke det at jeg er så smart, det er bare det at jeg våger å stå i problemer lengre.”

Skilpadden nådde fram til arken ved å være tålmodig. Er du villig til å holde ut til du kommer til det planlagte målet? Det kan være fristende å droppe ut for å starte på en ny og enklere oppgave. Men prøv å stå løpet ut, og du vil merke at du vokser på å komme gjennom en prøvelse.

 

3. Fokuser på nuet

“Enhver mann som kan kjøre trygt mens han samtidig gir en pen jente et kyss, gir rett og slett ikke kysset den oppmerksomheten det fortjener.”

Man kan ikke ri to hester samtidig. Og du kan gjøre noe, men ikke alt. Tren på å være til stede der du er; gi deg hen til akkurat det du gjør.
Fokusert energi er kraft, – og det er ofte forskjellen mellom suksess og fiasko.

 

4. Fantasi er styrke

“Forestillingskraften er alt. Den gir en pekepinn på hva du kommer til å trekkes mot i livet ditt. Forestillingskraft er viktigere enn kunnskap.”

Bruker du fantasien din daglig? Einstein sa at forestillingsevnen er viktigere enn kunnskap! Din fantasi gir en forhåndsvisning av din fremtid. Einstein sa videre; Det sanne tegn på intelligens er ikke kunnskap, men fantasi. Å vite noe, det er ingen utfordring. Å forestille seg noe, det betyr alt!  Ikke la noe så kraftfullt som din fantasi få ligge i dvale. Tren fantasimusklene daglig.

 

5. Tillat deg å feile

“En person som aldri har gjort en feil har aldri prøvd noe nytt.”

Vær aldri redd for å gjøre feil. En feil er ikke en fiasko. Ved å tillate seg å feile, kan man også oppdage mye nytt om seg selv. Feil kan gjøre deg bedre, smartere og raskere, forutsatt at du forstår situasjonen riktig. Da kan du oppdage kraften i det å misforstå eller feile; det kreves at man river ned gammel forståelse og bygger opp nye tanker og dermed forstår noe helt på nytt. Det krever en helt ny forståelse av seg selv, der man ikke identifiserer seg med selve aktiviteten, men bruker enhver aktivitet til å lære noe nytt. Hvis du vil lykkes i noe, så gå inn for å tillate deg selv å gjøre mange feil.

 

6. Lev i øyeblikket

“Jeg tenker aldri på fremtiden – den kommer alltids.”

Den eneste måten å gå sin fremtid ordentlig i møte på, er å være mest mulig tilstede her og nå. Du kan ikke sitte i nuet og forandre din fremtid eller fortid. Så det eneste som teller er at du greier å bruke dine tanker på akkurat det øyeblikket du er i nå. For det er den eneste tiden som betyr noe, og den eneste tid som eksisterer.

 

7. Skap verdier    

“Ikke strev etter å oppnå suksess, men søk heller å innse din egenverdi”

Ikke kast bort tid på å søke å bli vellykket, bruk heller tiden på å skape verdier i deg og rundt deg. Når du ser din egen verdi, så vil du tiltrekke deg suksess.
Finn frem tilbake til dine talenter og begavelser, og lær deg å tilby ditt talent og dine gaver på en måte som kommer andre til stor nytte og glede.  Det vil i sin tur komme deg selv til gode. Å finne seg en jobb som et middel for å “bli mer verdifull” og for å oppnå suksess, vil bare rive deg ned.

 

8. Ikke forvent et resultat

“Galskap: å gjøre det samme om og om igjen, -for så å forvente ulike resultater.”

Du kan ikke fortsette å gjøre akkurat det samme som du gjør hver dag, og samtidig forvente ulike resultater. Du kan ikke fortsette å utføre de samme rutinene i handlinger, ord og tanke hver dag, og forvente å se endringer i livet ditt. Livet ditt vil endre seg i den grad dine handlinger og tanker endres.

 

9. Kunnskap kommer gjennom erfaring

“Informasjon er ikke det samme som kunnskap. Den eneste kilden til kunnskap, er gjennom erfaring.”

Kunnskap kommer fra erfaring. Du kan diskutere teorier rundt et tema, men diskusjonen vil bare bidra til å gi deg en filosofisk tilnærming til emnet. Du må erfare og oppleve selv for å “vite det”. Hva er oppgaven? Jo, gjør dine egne erfaringer. Ikke kast bort tiden på å gjemme deg bak teorier og spekulasjoner, ikke la andres forklaringer og teorier få være konkluderende i ditt sinn,  – gå ut og finn ut av det selv, gjør deg opp dine egne, nye tanker -og du vil oppnå uvurderlig kunnskap.

 

10. Lær deg reglene og spill bedre

“Du må lære reglene i spillet. Gå deretter inn for å spille bedre enn alle de andre.”

For å si det enkelt, så er det to ting du bør gjøre. Det første er å lære reglene for det spillet som du er deltaker i. Det høres ikke så spesielt spennende ut, men det er helt essensielt. Det neste, er at du skal hengi deg mer og gå mer i dybden i spillet enn noen av de andre du møter er i stand til. Hvis du klarer å gjennomføre disse punktene, så vil du oppleve å lykkes i livet ditt.