1. Sammenlign deg alltid med andre.

Dette er en flott måte å skape negativ energi i livet ditt på. Andres eiendeler, prestasjoner, inntekt, venner, barn, relasjoner, reiser og opplevelser. Husk for all del å se på det som en trussel mot ditt eget selvbilde om noen skulle komme bedre ut av en situasjon enn deg. Ligg alltid i konkurranse med dine medmennesker. Og husk at det alltid ligger noe uetisk bak andres lykke. Det er selvsagt bare du som virkelig har gjort deg fortjent til gode opplevelser. Om andre opplever noe godt, tar de av den mikroskopiske lykkekvoten som finnes i verden! Vær alltid på vakt mot at andre skal forsyne seg av denne svært begrensete kvote, for da blir det ikke igjen noe til deg. Så for all del – ikke gled deg over andres hell!

2. Omgås negative mennesker mest mulig.

For den fulle opplevelsen av å leve et ulykkelig liv, er det viktig at du omgir deg med negative mennesker så mye som mulig. Da vil du alltid få presentert alle mulige negative utfall av alt du foretar deg. Det er jo viktig at du alltid er forberedt på worst case scenario. Du vil være den første til å få med deg nyhetene om alt det negative som foregår i andres liv. Samlivsproblemer, økonomiske problemer, problemer på jobben, dårlig helse, ungdom som faller utenfor samfunnet – du vil alltid holdes orientert om alt det negative som hender med mennesker rundt deg. Det er flott med disse vokterne av den bittelille lykkekvoten!

Om noe positivt skulle skje i livet ditt, som f.eks en deilig ferietur, så kan du slappe av i trygg forvissing om at de vil lede deg tilbake til riktig fokus. Forsinket fly? Den dagen det regnet? En sur servitør? En lyspære som hadde gått på hotellrommet? Heldigvis kan dine negative venner alltid fortelle deg at de IKKE misunner deg alle disse forferdelige opplevelsene du hadde på ferie. Så trenger du ikke være redd for det.

3. Prøv aldri noe nytt eller vær åpen for nye tanker

Alt som er nytt er potensielt truende mot det etablerte. Også du som har jobbet så hardt i mange år for å være sikret et ulykkelig liv! Da er det viktig å bevare status quo. Konsekvent avvis alle som foreslår at du prøver noe nytt. Nei takk – du har det greit som du har det. Og dessuten synes du bare det er tull med slike nymotens greier. Egentlig er det ingenting annet enn det foreldrene dine sa og anbefalte deg noen tiår tilbake i tid som er noe tess. Ingen kunne vel kunsten å være asketiske og selvpinende på riktig samme måte som dine forbilder!

4. Forsøk alltid å tilfredsstille alle andre

Dette er jo barnelærdom, og dermed en etablert sannhet. Hvordan man selv har det er egentlig ikke så veldig viktig, så lenge man er flink pike og gjør det som forventes av en. Særlig viktig er det å forsøke å tilfredstille de tidligere nevnte negative menneskene i livet ditt – da har du jo noe å strekke deg etter! Innerst inne vet du jo at det aldri vil lykkes, men så lenge du har noe å jobbe mot mens du bevarer den deilige negative stemningen i livet, så er det verdt det!

5. Tenk mest mulig på fortida

Bær nag! Mennesker bærer altfor lite nag til hverandre, synes du ikke? Det er viktig at man jevnlig tar seg tid til å kverne på hendelser fra fortida, og analysere alt det negative og ondskapsfulle andre egentlig mente med det de sa! Og å angre – aldri glem å angre! Men ikke prøv å gjøre opp eller si unnskyld for det du angrer på – det ligger jo tross alt i fortida og bør ikke graves i. Annet enn i dine tanker. Husk å bringe de fram i din egen bevissthet hver gang du føler at gode følelser presser seg på!

Aldri tilgi – har du først fått en uvenn, så er det viktig at du bevarer denne resten av ditt liv! Hvem vet når slike kan komme til nytte?

6. Bekymre deg konstant for framtida

Det ville jo være for ille om det skulle oppstå et problem du ikke var forberedt på? Tenk om noe negativt skulle skje uten at du har spilt ut scenarioet i ditt eget hode uttalige ganger før. Ikke vil du kunne sa at “jeg VISSTE at det ville skje!” eller at “ja, ikke si at jeg ikke advarte dere!” i ettertid heller. Du må for alle del ikke gi slipp på behovet for kontroll over alt hva som vil skje i framtida. Det går jo ikke ann å går rundt og være lykkelig og bekymringsløs? Æ’kke det farlig da? Jo – det er klart det er! Rett ut dumt er det! Det er viktig å bruke dag og natt (særlig natt) på stadige bekymringer for framtida.

7. Fokuser på alt som går galt i livet ditt

Har du ikke lagt merke til hvordan negative ting ALLTID skjer med deg? Du forsover deg, kjører fast bilen i snøen, glemmer lommeboka di, kommer for sent til bussen, velter kaffen over papirarbeidet ditt? Så lenge du husker å holde fokus på disse hendelsene, og minne deg selv på at slikt bare skjer med deg, så holder du deg blind for alt som ikke går galt! Bra!

8. Følg med nyhetene!

Les aviser! Masse aviser! Og se alltid nyhetssendingene på TV. Du vil vel ikke risikere at det skal foregå grusomheter eller konflikter et sted i verden uten at du får det med deg? Alle mulige kilder til irritasjon, opprørthet, fortvilelse, avmakt, sinne og sorg må tynes for alt det er verdt. Du kjenner vel den deilige følelsen av negative tanker og følelser strømme på etter en kveld foran nyhetskanalen? Diskuter gjerne høylytt med TVen eller skriv sinte leserbrev. Engasjement er viktig vet du – la verden vite at du er minst like forbanna som alle andre! For det er jo det vi er her for, ikke sant? Den som er mest forbanna vinner.

9. Insister på gravalvor

Alle ønsker å bli tatt på alvor, men hvis du virkelig ønsker å være ulykkelig er det viktig at du insisterer på gravalvor! Om du kjenner deg igjen i dette innlegget, må du for all del ikke le! Dette er alvorlige saker! Bli provosert – send meg en gjerne en e-post om at jeg ikke vet hvor ille livet virkelig er og at jeg ikke skjønner at verden ikke blir til et bedre sted om man ikke skal ta livet PÅ ALVOR?

Livet som ulykkelig er jo ingen spøk! Jeg har selv forsøkt flere av disse tilnærmingene til livet med stort hell- og jeg kan nesten garantere at de vil være like effektive for deg som de var for meg!

Men dersom du også har kommet til et punkt hvor du kunne tenke deg selv på virkelig alvor og være litt lykkelig istedet, så kan det være en god idé å gjøre noen endringer…

Følg heller med Zuna på Facebook for daglig inspirasjon, og delta i Zuna Forum for nye impulser og bekjentskaper!

Zuna ønsker deg en fantastisk dag!