“Kasserian ingera”?

Dette er en vennlig stammehilsen fra ett folk til et annet. Det er folket i Masai-stammene i Afrika som sier dette når de hilser på medlemmer av andre stammesamfunn. Det betyr “hvordan har barna det?”.

Masai-stammene i Afrika blir ansett som et sterkt krigerfolk. Men de har et utrolig vennlig rituale. Når stammefolket hilser på en annen stamme så spør de ikke etter høvdingen eller om hvilke bragder krigerne har utført. Men de spør etter barna. Hvis barna virkelig har det bra, da er alt bra.
Fordi barna angår hele samfunnet. Hele samfunnet har ansvar og omsorg for barna, det kommer som selvfølgelig del av det å være et samfunnsmedlem. Har alle barna det bra, da er det et velfungerende samfunn, et samfunn med stolthet. Derfor vil også krigere uten egne barn kunne svare på dette spørsmålet.

“Kasserian ingera?”  Hvordan har barna det..?

– Hva svarer jeg så på vegne av mitt samfunn? På vegne av mitt nabolag? Vet jeg egenlig hvordan barna har det i det heletatt..?