Adventstiden, og så selve jula, nærmer seg med stormskritt! I ukene fram mot jul vil jeg presentere gode tips og forslag til hvordan du kan gjøre denne julen til den beste i ditt liv. Jeg håper at mine lesere i år vil oppleve en magisk julefering hvor de gode relasjonene, sanseopplevelsene og følelsene står i sentrum. I dag starter jeg med å anbefale noen bøker som vil lokke fram den gode julestemningen i de fleste!


Familiens julebok

Eli Rygg (fra Portveien 2) ga i fjor ut denne boka som viser oss hvordan vi kan overvinne stresset og maset, og finne tilbake til den gode, gamle julestemningen. I boka vil du finne tips til hjemmelagde julegaver og forslag til koselige aktiviteter. Boka inneholder også en god samling historier, dikt og vers til høytlesing, samt en rekke nydelige bilder. Her vil du også finne en historiene bak tradisjonene vi har i forbindelse med julen. Eli Rygg har fanget essensen i en god julefering og samlet den mellom to permer.

Du kan kjøpe den her

Juleplanleggeren

Denne boka er perfekt for deg som ønsker deg mer struktur og mindre stress under juleforberedelsene! God planleggingsbok og gode tips til løsninger på mange små og store irritasjonsmomenter i tiden rundt jul. Hensikten med denne boka er å vise deg hvordan du skal kose deg i førjulstida. Den inneholder matoppskrifter, forslag til julehilsener, bretting av julekurver, ideer til julegaver og mye, mye mer.Mange tomme notatsider slik at du kan gjøre boka til din personlige førjulsguide, ved å skrive ned f.eks hvem du skal sende julekort til, favorittoppskriftene dine, lister over hvem du har og skal kjøpe gaver til og planlegge juleselskapene.

Du kan kjøpe den her

Karsten og Petras julebok

De fleste småbarnsforeldre kjenner Karsten og Petra. Min smårollinger på 3 og 5 år simpelthen elsker Karsten og Petra. Og denne boka er intet unntak-  en virkelig koselig bok å lese sammen med barna. Den gir deg gode tips til aktivteter i den spennende, og for barna til tider ulidelig saktegående, tiden fram mot jul! Boka egner seg for familier med barn i alderen 3-9 år.

Du kan kjøpe den her

Alle tiders julesanger

Dette er boken for deg som synes sang og musikk er en sentral ingrediens i begrepet julestemning.Boka gir deg over 200 melodier og tekster til nye og gamle, norske og utenlandske julesanger.
Den inneholder akkorder og noter slik at man kan spille sangene på blant annet piano og gitar.
Et “must have” for den musikalske familie som ønsker jula velkommen ved pianoet, eller for deg som
liker å klimpre på gitaren mens du koser deg med gløgg og pepperkaker.

Du kan kjøpe den her

Har du forslag til andre julebøker som jeg eller mine lesere bør se nærmere på? Del det med oss i kommentarfeltet.

Følg med på Zuna i tiden framover – med jevne mellomrom vil jeg gi deg tips som kan gjøre julemåneden ekstra spesiell i år!