Vil du vite hvor du kan finne en virkelig motivator? Mennesker som på daglig basis når nye mål, lærer seg nye ferdigheter og mestrer nye oppgaver? De trosser gravitasjonsloven, de faller og reiser seg – igjen og igjen. De gir aldri opp og de har ukuelig tro på at de kan greie det. De har tydelige mål, men det krever ingen knallhard selvdisiplin eller strategiske planer. Hvem er de? Hvordan gjør de det?

Fjellklatrere? Astronauter? Suksessrike forretningskvinner? Nei, det er slett ikke de jeg snakker om.

Hvis du virkelig vil se motivasjon og pågangsmot hos et menneske: se på en baby! De oppnår noe som var umulig dagen før nesten hver eneste dag. Hvordan greier de det? Hva er hemmeligheten? De har LYST og de har INDRE driv. Det er ingen frykt for å mislykkes, anger eller dårlig samvittighet og selvfølelse fordi de ikke prøver hardt nok.

Mange av oss tror at vi må være slemme mot oss selv for å lykkes. Vi tror vi må presse og straffe oss selv og holde tilbake gode følelser for oss selv til vi når et mål. Vi tror at negative følelser som skam og dårlig samvittighet, redsel for å mislykkes, sinne, bekymringer og FRYKT vil føre oss til lykke og suksess. Vi tenker at bare vi får fullført utdanningen vår, gjør det godt på siste eksamen, får kjøpt de nye møblene eller den nye bilen, får den jobben vi alltid har drømt om, treffer drømmepartneren, blir slanke og veltrente, så skal vi være lykkelige. Da skal vi leve livet!

TENK IGJEN!

Problemet er at du tenker at du MÅ HA noe annet for å være lykkelig eller for å nyte livet ditt. Begrepene som styrer din motivasjon blir da: misnøye og frykt. Disse følelsene og tankene dreper livskraften din! Negativitet er en ELENDIG motivator. Du blir styrt av FRYKT : for å mislykkes, for å måtte gi opp noe du har i livet ditt nå, for at andre ikke skal ha tro på deg, for nederlag og for forandring.

Prøv med litt tilfredshet og glede i stedet! Positivitet, lyst og indre driv er mye bedre motivatorer. Du kan anerkjenne at du ønsker noe annerledes eller noe mer ut av livet, uten å føle at du ikke fortjener det eller at det er tåpelig av deg å ønske det. Du trenger ikke å ha lav selvfølelse og tenke at du ikke er bra nok som du er for å ønske forandring. Du trenger ikke bekymre deg for at du aldri vil greie å forandre deg. Du trenger heller ikke å skylde på noen andre eller andre omstendigheter for at du ikke er der så langt. Du trenger ikke føle at det er noe galt med deg eller livet ditt sånn som det er nå!

Ha tro på deg selv, sett pris på det stedet du er i livet nå; og still deg selv spørsmålene. Hvor skal jeg nå? Hva nytt ønsker jeg velkommen inn i livet mitt? Og ønsk det velkommen med glede, lyst og entusiasme! Ikke med frykt! Du har det fint med å krabbe, men ville det ikke også vært fint å reise seg opp og gå? Se på ettåringene – de kan vise deg hvordan!