Føler du deg av og til litt mislykket, eller rett og slett som en taper? Har du blitt avvist av andre eller har folk rundt deg vanskelig for å se noe potensial i deg? Vel, du er ikke den første som opplever det…

Jeg har tidligere fortalt at Paulo Coelhos foreldre fikk han innlagt på psykiatrisk sykehus tre ganger på grunn av hans absurde planer om å bli forfatter. Om en musikklærer i Liverpool som hadde tre av medlemmene av The Beatles i sine musikktimer uten å noen sinne se noe musikalsk talent i noen av dem… I dag presenterer jeg enda flere tapere…. som aldri ga opp!

1. Winston Churchill

Winston dumpet sjette klasse på barneskolen. Han ble deretter beseiret i hvert eneste valg til offentlige verv inntil han ble statsminister i en alder av 62 år.

«Never give in, never give in, never, never, never, never – in nothing, great or small, large or petty – never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up.»

2. Charles Darwin
 
Darwin ble nødt til å gi opp sin medisinske karriere og ble fortalt av sin far: «Du bryr deg ikke om annet enn skyting, hunder og rottefangst.» I sin selvbiografi skrev Darwin: «Av alle mine lærere og min far ble jeg behandlet som en helt alminnelig gutt, snarere under den felles standarden på intellekt.»

3. Albert Einstein

Einstein kunne ikke snakke før han var 4 år, og lærte ikke å lese før han var 7. Hans foreldre mente at han var sent utviklet, og en av lærerne beskrev ham som «mentalt treg, usosial, og på evig drift i tåpelige drømmer.» Han ble utvist fra skolen og nektet adgang til Zürich Polytechnic School. Han lærte seg til slutt å snakke og lese, og etterhvert lærte han seg også noe matematikk….

4. Robert Sternberg

Robert Sternberg gjorde det så dårlig på sin første eksamen i psykologi at hans lærer kom med denne syrlige bemerkningen: «Det er en kjent Sternberg i psykologifeltet, og det kommer åpenbart aldri til å bli en annen». I 2002 ble Robert Sternberg president i American Psychological Association.

5. Thomas Edison

Thomas Edisons lærere sa at han var for dum til å lære noe som helst. Han fikk sparken fra sine to første jobber fordi han var for lite produktiv. Etter det begynte han som oppfinner, og etter omlag tusen forsøk på å finne opp lyspæren, lyktes han til slutt..

«Many of life’s failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up.»

 

6. Walt Disney

Walt Disney fikk sparken av en avisredaktør fordi «han mangler fantasi og har ingen gode ideer.» Han gikk konkurs flere ganger før han bygde Disneyland. Faktisk var den foreslåtte parken avvist av byen Anaheim med den begrunnelse at den bare ville tiltrekke seg fattigfolk.

7. Charles Schultz 

På High School prøvde Charles stadig vekk å få tegneseriene sine publisert i skoleavisa, men de ble avvist hver eneste gang.

8. Dr. Suess

Dr. Suess første bok, To Think That I Saw It on Mulberry Street, ble avvist av i alt 27 forlag.

9. Vincent Van Gogh

Van Gogh solgte kun ett maleri i løpet av sin levetid. Det var til søsteren til en venn, og ble solgt for 400 franc. Han malte allikevel over 800 malerier.

10. Norma Jean Baker

Som ung og håpefull modell ble Norma Jean Baker fortalt av direktør i Blue Book Modeling Agency, Emmeline Snively, at hun heller fikk lære seg kontorarbeid eller gifte seg med en rik mann. De fleste vet at Norma Jean senere gikk  under navnet Marilyn Monroe…. men hvem i all verden er Emmeline Snively?

«Our greatest glory is not in never falling but in rising every time we fall.»

For de av dere som er interessert i spirituell utvikling vil jeg nevne at Eckhart Tolles gjennombrudd kom en natt da han var 32 år. Han  var dypt deprimert og ønsket å ta sitt eget liv. Den natten surret følgende setning stadig i hodet hans «Jeg kan ikke leve med meg selv lenger.» Plutselig satt han seg opp og tenkte «Hvem er denne meg selv som jeg ikke kan leve med lenger? Hvis det er et «jeg», og en «meg selv» som «jeg» ikke kan leve med, må det være to av meg

« Eckhart Tolle regnes for å være en av vår tids største spirituelle læremestere.