I forrige uke skrev jeg om å akseptere andre mennesker, selv de som ikke er perfekte! Det første steget mot å betingelsesløst kunne akseptere andre er å akseptere seg selv. 

Vi kan lære noe om aksept og takknemlighet av Nick Vujicic. Han ble født uten både armer og bein, men han aksepterer seg selv og elsker livet! Legg særlig merke til hva han sier til sine medmennesker: “dere jenter er vakre akkurat som dere er, og dere gutter: you’re the man!” 

Bare et menneske som virkelig aksepterer og elsker seg selv, vil kunne formidle et så viktig budskap om egenaksept til andre mennesker.  Som en start kan vi si oss enige med Nick i at vi alle er verdifulle som vi er, og kjenne at det ligger en dyp sannhet i det!

Den summen du er blitt
gjennom all din menneskelige erfaring
og gjennom livets furer
Den summen er det som gjør deg
verdifull

 
Ikke drømmene om hva du
kunne ha blitt eller burde være
og aldri ble
 men DEG
som du er nå
slik er du
verdifull

-Ukjent