Uansett hvilke områder av livet du ønsker å forbedre og uansett hva dine mål er, er det én forestilling du bør kvitte deg med – at du må rivalisere! For å kunne bli den beste versjonen av deg selv, er det kun en eneste person du trenger å konkurrere med, og det er selvsagt deg selv!

Det finnes kanskje en eller flere mennesker med samme mål som deg, enten det dreier seg om studier, trening, idrett, business, blogging eller hva det måtte være. Det kan være en du anser for å være en konkurrent; enten det er en  fremmed, en kollega, en nabo eller til og med din beste venn. Forstå at den eneste måten konkurranse mellom dere fører til framgang, er gjennom inspirasjon. Du ser hva andre kan få til og forstår at det ER mulig å bli bedre. Du blir ikke bedre av å være misunnelig og bitter, eller ved å baksnakke eller tråkke ned andre. Kanskje opplever du deg selv som bedre ved å bryte ned den andre, men forklaringen på dette er dessverre at dere begge egentlig blir verre… Bruk heller energien din på hva du ønsker å oppnå, og hvordan du selv kan bli bedre.

Vi er alle forskjellige, og alle har vi vårt eget unike potensial. Summen av alle menneskers unike potensial er noe som antageligvis er langt utenfor vår fatteevne akkurat nå. Din oppgave er å oppnå ditt høyeste potensial, og det bør også være ditt fokus dersom du virkelig ønsker å utvikle deg.

Det er ingenting som gjør meg  tristere enn å se de som ikke kan støtte eller samarbeide med andre, av frykt for å bli utkonkurrert. Det burde være en ære og glede for oss alle å ha muligheten til å hjelpe hverandre på reisen gjennom livet, og se hverandre blomstre. Dersom du ser på andre mennesker som fiender eller motstandere – så er det din måte å tenke på andre mennesker på som er din virkelige motstander! Søk heller etter samarbeidspartnere og venner, og sunn konkurranse som inspirerer og gir gjensiding utvikling og glede.

Hold fokus på deg selv og din egen utvikling : hvem er du, hva gjør deg spesiell, hva brenner du for, hva er dine beste ideér, hva har du å tilby verden?

Slutt å se deg over skulderen for å se om det er noen som kommer bak. Rett opp haken og se framover.