I dag har jeg lyst til å gi deg en utfordring! Gjør noe du er elendig til å gjøre – noe du virkelig suger til! Du lurer kanskje på hvorfor i all verden jeg ber dere om å gjøre det? Ønsker jeg virkelig at mine lesere skal risikere å dumme seg ut?

Ja, det gjør jeg.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan frykt ofte styrer oss mennesker. Frykt for å mislykkes, frykt for å ikke være god nok, frykt for å framstå som ”needy”, frykt for å bli latterliggjort og frykt for fordømmelse.

Jeg pleide selv å være styrt av frykt, og unngikk det meste som kunne medføre at jeg ville dumme meg ut eller mislykkes. Det finnes en oppskrift på hvordan man kan unngå å mislykkes, bli kritisert eller dumme seg ut. Oppskriften på det er å aldri gjøre noe som helst. Hvis du ikke vil har lyst til å utvikle deg, så kan du følge den oppskriften. Prøv aldri noe nytt, gjør kun ting du er trygg på, forlat aldri komfortsonen din.

Personlig ser jeg ikke lenger noe poeng i å leve sånn. Gjør noe du er nervøs for å gjøre, og er elendig på. For det vil du nesten alltid være når du starter med noe nytt.

Men det er også den hemmelige oppskriften på å bli god – vær elendig først.

Dersom du noen gang skal bli god på noe, så er du først nødt til å være elendig på det. Men dum deg heller ut og vær skikkelig dårlig på noe enn å ikke gjøre noe som helst! 

Vær glad for at det finnes ting du er elendig på, aksepter det og omfavn det – ta det som en utfordring! Da mister det makten det har over deg – frykten forsvinner. Hva så om noen ler av deg? Le tilbake!

“You must do the things you think you cannot do.”