Det er lenge siden jeg sluttet å tro på tilfeldigheter. Ethvert menneske som kommer inn i våre liv har noe å lære oss.

Mennesker kommer inn i livet ditt for en spesiell årsak, for en periode – eller for resten av livet. Når noen kommer inn i livet ditt for en spesiell årsak, er det vanligvis for å møte et behov du har uttrykt. Iblant er det kortvarige, tilsynelatende meningsløse møter. Det kan være så enkelt som at du kommer i kontakt med noen på bussholdeplassen eller i kassakøen. Om du holder øyne og ører åpne, så vil vi lære noe av dette møtet. Vær oppmerksom. På det som sies og enda mer til det som ikke blir sagt.

“I tell you everything that is really nothing, and nothing of what is everything, do not be fooled by what I am saying. Please listen carefully and try to hear what I am not saying.”  ~Charles C. Finn

Noen er her for å hjelpe deg i en periode, for å gi deg veiledning og støtte. For å hjelpe deg praktisk, psykisk eller åndelig. Det kan virke som om de er sendt fra himmelen… De er kommet inn i livet ditt på grunn av det du trenger fra dem. Så plutselig, uten at du gjør noe galt, eller på et tilsynelatende upassende tidspunkt, vil denne personen si eller gjøre noe som gjør at relasjonen tar slutt. Noen ganger dør de, andre ganger forsvinner de bare ut av livet ditt, noen ganger provoserer de deg og tvinger deg til å ta et standpunkt.

Andre mennesker kommer inn i livet ditt for en periode fordi det er din tur til å dele, vokse eller lære. De bringer deg en opplevelse av fred eller får deg til å le! Kanskje de lærer deg noe du ikke vet, eller viser deg noe du aldri før har opplevd – for så å forsvinne.

Det kan føles veldig sårt at mennesker forsvinner ut av våre liv. Men vi trenger ikke bare sørge over det som er over, men også glede oss over det som har vært. Sett pris på den lærdommen og opplevelsene som relasjonen har gitt deg. Dere trenger ikke hverandre mer, dere har lært det dere trengte å lære av hverandre.

Det som er viktig å forstå er at ditt behov er mettet, din skjebne er utført, og jobben er gjort. Den bønn om hjelp som du sendte ut i universet, har blitt hørt og det er nå på tide å gå videre. Nye mennesker vil komme inn i livet ditt, og de vil lede deg videre i prosessen din.

Livslange forhold gir deg livsvisdom, de gir deg det du trenger for å bygge opp et solid grunnlag som du kan lene deg mot gjennom livet. Din oppgave er å akseptere lærdommen og bruke det du har lært i alle andre relasjoner og områder av livet ditt.

Når du har forstått dette vil du få en ny forståelse og kjærlighet for menneskene i livet ditt. Bitterhet og sorg kan bli erstattet av takknemlighet. Det kan gi deg en følelse av fred, toleranse og aksept.

Men tenk gjennom hva som er din rolle i forhold til  andre mennesker og deres prosess. Husk at vi ikke kan lære bort vennlighet og kjærlighet gjennom formaninger. Vi kan ikke lede andre til det gjennom å tilføre mer negativ energi til situasjonen eller mennesket. Men vi kan gjennom våre egne følelser, holdninger og uttrykk håpe å vekke det samme i andre.

Vi fungerer alle som pekere for hverandre, vi peker mot hverandres neste følelse og handling, selv om vi ikke kan styre hvor de går. Gjør ditt beste for å alltid peke mot noe godt.

“You cannot teach a man anything; you can only help him find it within himself…”