Helga går mot slutten, og det er snart klart for en ny uke – 7 blanke dager med nye muligheter! I går forklarte jeg hvorfor det å gjøre gode gjerninger faktisk gjør deg til et lykkeligere menneske!  Denne uken vil jeg at vi skal prøve det ut i praksis!

7 gode gjerninger på 7 dager! Er du klar? 

1. Det enkle er ofte det beste! Start med å si takk – si det ofte og si det oppriktig. Takk partneren din, foreldrene dine, barna dine, kollegaene dine, sjefen din, kassadamen, læreren din eller barna sine, naboen din, vennene dine, treneren din, sykepleieren, samarbeidspartnerne dine og andre i livet ditt.  Du finnes ingen grunn til å spare på takkene dine til julaften – det er et ganske enkelt ord, det er helt gratis og det betyr også at du verdsetter det positive i andre mennesker. Enda bedre enn et enkelt takk er «takk for at du….»

2. Ta deg tid! Har du ikke tid til å hjelpe andre? Da har du heller ikke tid til å være lykkelig! Jeg anbefaler at du tar deg tid – slipp noen foran deg i køen i butikken, på vei inn i bussen eller i rushtrafikken. Stress fører ofte til at vi glemmer å se både oss selv og andre. Ta deg tid til å se andre, trekk pusten dypt, slipp stresset og gi de gode følelsene rom i livet ditt.

 3. Gi en klem! Den amerikanske psykologen Virginia Satir har sagt at:  “We need 4 hugs a day for survival. We need 8 hugs a day for maintenance. We need 12 hugs a day for growth.”  Satir tok kanskje godt i da hun sa dette, men klemmer er sterk undervurdert – sørg for å gi noen hver eneste dag. Det beste er: når du gir en klem, så får du en tilbake!

4. Gi komplimenter! Jeg tror at hovedårsaken til at vi gir så få komplimenter, er fordi vi tror at andre mennesker er klar over sine gode egenskaper og kvalifikasjoner. Jeg tror også at det i veldig mange tilfeller er feil. Tenk gjennom hvilke egenskaper eller evner du setter pris på eller beundrer hos menneskene rundt deg – og fortell dem det. Keep it real!

 5. Framsnakk noen!

6. Gi! Gi bort noe du ikke trenger lenger – gi det bort til en frivillig organisasjon, til noen du tror trenger det eller gi det bort til en fremmed via finn.no. Hvis du gir til en frivillig organisasjon – husk punkt nr. 1! Takk for den frivillinge innsatsen de gjør. Eller:

7. Gjør en frivillig innsats selv! Du kan f.eks sette av litt tid på kalenderen 24. oktober i år – da kan du gjøre en frivillig innsats for TV-aksjonen. Innsamlingen går i år til Flyktninghjelpen og deres arbeid for de 43,2 millioner menneskene i verden som er på flukt fra krig og konflikt.

Bli medlem av Zuna på Facebook! Da vil du få jevnlige forslag til hvordan du kan skape en bedre hverdag – for deg selv og andre! Denne uken starter vi også ny trekning på Zuna. Velkommen til oss!

Og – takk for at du leste dette!