Jeg har ofte brukt begrepet suksess i mine blogginnlegg. Hver gang jeg skriver ordet er det noe i meg som skurrer.

Mange av oss har blandede følelser for ordet suksess. Det kan være et fremmed ord som vi forbinder med mennesker i en helt annen livssituasjon enn den vi selv befinner oss i. Det kan gi oss en følelse av at vi ikke helt strekker til, det kan føre til sammenligninger og mindreverdighetsfølelse.

Men hva vil det si og ha suksess? Hva vil det si å være framgangsrik? Det finnes bare ett svar på dette spørsmålet, og det er: spør deg selv!

I vårt samfunn blir suksess ofte målt i penger, popularitet eller ytre observerbare prestasjoner. Men vi bruker også ordet suksess på en litt annen måte i dagligtalen; ”kaken jeg bakte ble ikke noen suksess” og ”denne festen ble en stor suksess!” Hvordan vet du at noe er en suksess? Jo, fordi du har fått en følelse av mestring, glede og entusiasme for det!

Det er akkurat dette SUKSESS er for Zuna. Å oppdage det som gjør at du kjenner at du lever –og som gjør deg fornøyd med innholdet i livet ditt! Tror du rike forretningsmenn som tjener de store pengene har større suksess enn deg? Hva med naboen som plutselig kjører inn i oppkjørselen med en splitter ny bil? Hva med fetteren din som har fullført legestudiet sånn som foreldrene hans alltid har drømt om? Har de suksess? Har de framgang? Kanskje, eller kanskje ikke.

Andres ytre suksess er ikke nødvendigvis en suksess, det er ikke nødvendigvis veien til lykke. Har du lyst til å tjene masse penger? Har du virkelig, virkelig lyst på en splitter ny bil? Har du en indre drøm om å bli lege? Ja – la deg inspirere av andre! Men ikke la det få deg til å føle deg mindreverdig!

Hva er din lidenskap? Hva interesserer deg? Hva får deg ut av senga på morgenen? 

Veldig mange av oss tenker at vi må ha en karriere hvor vi tjener masse penger for å ha suksess. Men når man setter pengene først, vil man risikere å miste interesse for det man gjør. Da blir det vanskelig å motivere seg til å gjøre en så stor innsats at man faktisk tjener noe særlig penger. Ihvertfall hvis man har lyst til å trives og ha det godt i tillegg! Hvis du først finner ut hva du elsker å gjøre, noe du er villig til å arbeide hardt for, så er sjansen mye større for at du får suksess!

Man kan ha suksess på mange områder i livet, ikke bare i jobbsammenheng. Hvis du elsker å pusle i hagen – så er kanskje å endelig få til rosebuskene dine suksess for deg. For mange kan kanskje følelsen av å trøste et barn være en suksess. Din suksess i livet kan være opplevelsen av å være lykkelig – uten de store pengene og de store prestasjonene. Din suksess kan være å klare å nyte tilværelsen uten konkurranse og jag etter penger og prestisje. Det er bare du som kan definere hva som er suksess for deg.

Å ha suksess er å finne sin egen vei i livet. Å ha framgang betyr å utvikle seg i positiv retning. Det spiller ingen som helst rolle hvilken vei du går, så lenge du selv føler at du går i riktig retning – på riktig vei.

Hvis du hver dag gjør det som skaper gjenklag i deg selv – da er du garantert på veien mot suksess!

“To laugh often and love much..to appreciate beauty, to find the best in others, to give one’s self…to leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch or a redeemed social condition; to have played and laughed with enthusiasm and sung with exultation; to know even one life has breathed easier because you have lived—this is to have succeeded.” -Ralph Waldo Emerson