Årets sommerferie går mot slutten for mange av oss. I morgen vil tusenvis av nordmenn returnere til jobb etter sommerferien. Å begynne på jobb igjen kan være tungt for mange, og det kan være behov for en mer positiv tilnærming til overgangen.

Zuna gir deg 5 grunner til å elske jobben din!

1. Lønn. Lønn er kanskje hovedårsaken til at de fleste av oss jobber. Noen er villig til å betale deg penger for at du skal bruke tid og innsats i deres bedrift. Ikke bare sørger det for at du har penger til å betale regningene dine og ha til salt på maten, det er også et håndfast bevis på at noen setter pris på dine kvalifikasjoner og evner.

2. Anerkjennelse. Det faktum at noen er villig til å betale for at du skal arbeide for dem betyr at du er verdifull arbeidskraft! Det spiller ingen rolle hva slags jobb du har eller hvilke arbeidsoppgaver du utfører, om du er lynende intelligent og analytisk dyktig, omsorgsfull og tålmodig, pedagogisk og motiverende, sterk og nevenyttig eller imøtekommende og serviceinnstilt. Tenk over hvorfor du fikk jobben du har – og anerkjenn de positive kvalifikasjonene eller egenskapene som gjorde at du fikk den. Anerkjenn deg selv! Jobben gir deg mulighet til å bruke og utvikle dine evner.

3. Sosialt fellesskap. Gode kollegaer får dagen til å gå fortere og arbeidsoppgavene til å flyte lettere. Mange mennesker hater jobben sin, men elsker kollegaene og arbeidsmiljøet. Pass bare på at du ikke snakker for mye og for høyt om hvor intenst misfornøyd du er med arbeidsoppgavene, kundene, lønnen, kaffemaskinen og sjefen din. Negativitet smitter, og selv om du får utløp for din egen frustrasjon, så sprer du den videre. Se også mitt blogginnlegg om Framsnakking.

4. Du har noe å gå til. Du har sikkert ikke hatt problemer med å fylle dagene i ferien, og det er selvsagt mulig å ha faste gjøremål selv om man ikke er i lønnet arbeid. Men det ville over tid kreve mye kreativitet og selvdisiplin å fylle dagene med noe positivt dersom du hadde evig sommerferie. Jobben din gir deg en grunn til å stå opp om morgenen, komme deg ut i verden, få nye impulser og gjøre noe meningsfylt for deg selv og/eller andre.

5. Du gjør noe meningsfylt. Mange opplever at det mest oppmuntrende ved jobben er følelsen av at de utgjør en forskjell for noen. Det dreier seg ikke om å redde verden, men om å gjøre den til et litt bedre sted, i hvert fall for noen. Denne følelsen er åpenbart mer fremtredende i yrker hvor man f.eks yter omsorg for eller underviser noen. Men man skal heller ikke undervurdere betydningen av å hjelpe noen å reise en garasje så de har isfri bil til vinteren, å kjøre bort søpla som vi alle produserer enorme mengder av, designe en flott webside til noen eller bidra til at hele lokalsamfunnet får kjøpt seg melk og brød. Tenk gjennom hva din innsats betyr for andre. Om du synes det er vanskelig å finne noen mening i arbeidet ditt, kan du kanskje kompensere ved å gi et smil eller noen hyggelige ord til mennesker du møter i løpet av arbeidsdagen.

Dersom du etter å ha lest dette fremdeles knapt kan holde ut tanken på at ferien er over, vil jeg anbefale deg å besøke Zuna igjen i morgen. Da vil jeg presentere et forslag til hvordan du kan finne ditt element , og få en hverdag som er mer i takt med dine ønsker for livet!

Enn så lenge; nyt din siste feriedag!

Følg Zuna på Facebook!