Det er forskjell på det å være en bekjent og det å være en venn. En bekjent er noen du kjenner navnet på, som du treffer nå og da, som du sannsynligvis har noe til felles med og som du føler deg nogenlunde komfortabel rundt.

Bekjente er også mennesker du kan invitere hjem til deg og dele ting med. Men bekjente er mennesker som du ikke deler livet ditt med, og ofte vil du ikke forstå hva de mener og hvordan de handler – rett og slett fordi du ikke vet nok om dem.

En ekte venn er en du er glad i, som du bryr deg om og tenker på – også når de ikke er der. Venner er mennesker du blir minnet på når du ser noe du tror de liker, og du vet at de liker det fordi du kjenner dem så godt. Det er de du aldri vil ha problemer med å kjøpe en gave til og som du tenker på når du ser en god film fordi du skulle ønske du så den sammen med dem. De er de menneskene som er i tankene dine uansett hvor lenge det er siden sist du så dem.

Venner er de du føler deg trygg sammen med, fordi du vet at de aksepterer deg. De ringer deg bare for å spørre hvordan det går – en venn trenger ikke en unnskyldning for å ringe. De forteller deg sannheten, og du gjør det samme for dem. Du vet at de er der for å lytte dersom du har et problem.

Venner er de som ikke vil le av deg eller såre deg, og hvis de sårer deg vil de angre og oppriktig be om unnskyldning. Venner er de menneskene du ønsker godt for, og som føles som en del av deg selv.

Venner er de du ringer når du får et jobbavslag, når kjæresten sårer deg eller du har kranglet med foreldrene dine.  De er de menneskene som du gir en klem uten å tenke på hvor lenge du skal holde eller hvem som skal bli den første til å gi slipp.

De er de som hindrer deg fra å gjøre feil, fordi de ikke vil at du skal bli såret. Og når du allikevel gjør feil, trøster de deg uten å si ”hva var det jeg sa?” De er de mennesker som du kan holde i hånden, eller klemme eller gi et kyss uten at det blir pinlig fordi de forstår deg og de elsker deg for den du er.

De står ved siden av deg gjennom livet på godt og vondt. De holder hånden din. De følger deg gjennom livet og du gjør det samme med dem. Dere lærer av hverandre og styrker hverandre. Ekte venner er de livet ditt ikke ville vært det samme uten.

Ta vare på de gode vennene  – dere vil aldri slutte å ha behov for hverandre.  

“A real friend is one who walks in when the rest of the world walks out.”